Ramona nummer två

IMG_1952Kort efter att jag stickade min första Ramona stickade jag en till. Egentligen inte för att det är ett särskilt spännande mönster och absolut inte för att jag behövde en till kofta, utan mer för att jag hade väldigt mycket att göra i skolan och pendlade fyra timmar om dagen. Då behövdes en stickning som krävde minimal hjärnkapacitet och där passade Ramona helt perfekt. När koftan väl var färdigstickad låg den i en hög utan knappar i ca ett halvår och när jag väl sytt i knapparna tog det ytterligare ett tag innan den blev fotograferad. Men här är den nu!

IMG_1956Jag har använt Cascade Ecological wool, ett garn jag inte testat tidigare men som var väldigt trevligt att sticka med och att ha på sig. Garnet kommer i 250-gramshärvor vilket jag inte är helt förtjust i, det blir både väldigt stora nystan att ta med om man nystar upp allt i en härva (som man förstås gör) och det känns onödigt att behöva köpa 1/4 kg garn extra om det bara behövs lite till. Trots detta rekommenderar jag garnet, jag tycker att det är fantastiskt att det kommer mer och mer ekologiskt garn.

Till koftan gick det åt mindre än två härvor (jag stickade den dock lite kortare än i mönstret).

IMG_1961

IMG_1964Jag har använt mina finaste pärlemorknappar och bytt ut alla uppläggningar och avslutningar (utom knapp- och halskant) till tubuppläggningar och tubavmaskningar. Det blir så snyggt.

IMG_1965

5 kommentarer till

  1. Åh så tjusig! Tänkte sticka min i magasin duetts kashmirtweed, men Cascade hade så fina färger! Är det samma tjocklek som duetts? Eller fick du gå upp i stickor?

  2. Gillar Ramona, och tycker om din variant som är litet kortare – väldigt fina knappar också!
    Du skriver att du gillar garnet – hur väl åldras plagg i detta garn tycker du (noppor/allmännt utseende)? Har varit nyfiken på att testa att sticka i detta garn, och gillar också eko-garner.

    • Koftan behåller formen fint, men noppar en del. Men när första omgången noppor är bortplockade verkar det inte komma nya.

Kommentarer inaktiverade.