Liten prickig kofta

IMG_0070 Att sticka till personer utanför min närmaste familj är inte något jag gör särskilt ofta. Men när jag fick följa en vän med på resan från prat om ett framtida barn till att klappa på en rund mage och till sist få hålla i barnet skapades ett speciellt band till det och en lust att sticka en massa små grejer att ge till barnet. Bebiskläder är helt fantastiskt att sticka, det går så fort och blir så gulligt.

Mönstret till koftan heter Priktrøje och det är Lene Holme Samsøe som gjort det. Jag stickade minsta storleken (3 månader) och garnet jag använde är fantastiska supersoft från Magasin Duett i färgerna tobacco, burnt orange och bleached white. Knapparna kommer från min mormors gömmor.
IMG_0080

IMG_0075

8 kommentarer till

  1. Underbar. Nu ska jag baske mig få ändan ur vagnen och sy fast knappar på den jag stickade till Dag i våras så att han äntligen kan börja använda den.

  2. Otroligt fin! Jag påbörjade en liten blåbärsmössa till min dotter när hon låg i magen, nu är hon 1,5 år >_< Ska ta mig i kragen så kanske den passar nästa barn ^^

  3. Men åh… jag tror jag såg exakt en sån här kofta i de färgerna på stan i min lilla stad förra veckan… kanske det är din väns barn jag såg. Hajade till för den var så fin och såg hemstickad ut. Fast du kanske stickade till en bebis – det här var ett litet barn som kunde gå.

  4. Ja, då passar jag på och frågar hur du läser diagrammet? Jag stickar nästa modell till mitt barnbarn, en 2 åring som i verkligheten är en liten 2,5, så jag stickar från nästa boken från Lene. Får inte till oket.

Kommentarer inaktiverade.