Acer och den bästa klänningen

IMG_0699
IMG_0706 Efter skolavslutningen och slutprojektet på HV (handarbetets vänner) var jag ärligt talat ganska uttröttad och oinspirerad till stickning. I alla fall i ett par veckor. Sedan hörde jag talas om en KAL (alltså att flera stickar efter samma mönster samtidigt för att peppa varandra) med koftan Acer och då kom sticklusten tillbaks. Jag har stickat en Acer förut, men den versionen blev lite för lång i blockningen och har fått flytta hem till min lillasyster så därför var jag sugen på att sticka en till.

Denna gång använde jag Magasin Duetts Mohair tweed och jäklar i min lilla låda vilket underbart garn det är! Garnet räcker långt, har en fantastisk glans och får som en gloria efter blockning. Det gick inte åt mer än sex nystan till hela koftan.

Mönster: Acer Cardigan av Amy Christoffers. Fantastiskt mönster! Min kofta är mycket kortare än i mönstret och jag har stickat ihop ärmarna med kroppen istället för att sticka ärmarna för sig och sy i dem i efterhand. Jag har inte gjort några ökningar eller minskningar för midjan utan min kofta är rak. Jag har använt stickor 3,75mm och 4mm.
IMG_0717 IMG_0727 IMG_0733
Som sagt i ett tidigare inlägg har jag sytt mycket i sommar och det roligaste i kategorin sömnad är att jag har hittat ett nytt klänningsmönster som passar mig. Det heter Butterick 5846 och har en hel massa fina detaljer så som lagda veck, fickor och skjortkrage. Denna version har fått en lite vidare kjol än originalet eftersom tyget jag använde var ganska stort och räckte till det. Själva tyget är en viskosstuvbit från Ohlssons tyger. Klänningen är svårare än annat jag sytt tidigare och tar kanske tre gånger så lång tid att sy som tex denna klänning, men jag är så nöjd och har använt klänningen riktigt mycket.IMG_0764 IMG_0768 IMG_0771 IMG_0784
Obligatorisk kattbild.

4 kommentarer till

  1. Klänningen är jättefin – användbar modell och jättesött tyg. Man blir så glad när man hittar en ny ”basmodell” som passar och som med enkla medel kan varieras. Det där garnet har väckt min nyfikenhet, snart dags att pröva själv kanske …

  2. Garnet ser helt fanstastiskt ut, jag måste prova det! Vad fint du har gjort med möstret som går över i kragen, jag gillar sådana detaljer 🙂

Kommentarer inaktiverade.